2016. február 26., péntek

Életeket mentett a szabadnapos rendőr Fehérgyarmaton

Saját lakásától nem messze egy szolgálaton kívüli rendőr vette észre Fehérgyarmaton, hogy kigyulladt egy lakóház melléképülete 2016. február 26-án 9 óra körüli időben.
A lángok átterjedtek a főépület tetőszerkezetére is, a rendőr ezért késlekedés nélkül berohant. A házban tartózkodó idős férfi és felesége, akik négyéves unokájukra vigyáztak, csak ekkor vették észre a már méteres lángokat. A kisgyermeket a nagyapa kapta ki az ágyból, és mindannyian biztonságos távolságra menekültek, közben a tető egy része is beszakadt. A rendőr áramtalanította az épületet és értesítette a tűzoltókat, majd a szomszédos épületekből is biztonságos távolságra küldte a lakókat.


A kiérkező tűzoltók megfékezték a lángokat. Az épületből két gázpalackot hoztak ki, melyeket a robbanásveszély miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság mesterlövészei lőttek ki.

Tamás István rendőr törzszászlósnak, a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság szabadnapos baleseti helyszínelőjének köszönhetően a tűzesetben senki sem sérült meg.






Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése