2017. május 6., szombat

Anyák napja a Mocorgó gyerekházban Nyírmadán

Minden évben van egy kedves nap, amiről sohasem feledkezhetünk meg. Május első vasárnapján az édesanyákat ünnepeljük. 


A gyermekek és a felnőttek szívében az édesanya különleges helyet foglal el. Nem tudjuk szavakba foglalni, hogy mit jelent nekünk gyerekeknek az édesanya. Anya, mama – ezek azok a csodálatos szavak, amit életünkben első ként kimondunk.

Édesanyának lenni a legkomolyabb hivatás a világon. Ebből a munkakörből nem lehet szabadságra menni. Amikor egy nő édesanyává válik, örökre megváltozik az élete. Szeretete és az ezzel járó aggodalma soha nem szűnik meg. Az anyákban nagyon sok erő rejlik. Ők szinte soha nem betegek, de legalábbis ritkábban, mint a család többi tagja. Nincs az a mély álom, amelyből ne tudnának rögtön felpattanni a gyermek éjszakai hívására, és nincs az a fáradtság, amely eltántorítaná őket az esti mese felolvasása mellől, vagy a házi feladatok leellenőrzése mellől. Az édesanyáknak mindenre van idejük. Mintha varázslat lenne a dologban, és nekik nem is 24 órából állna a nap.

A köszöntő után az Anyák napja című mese hangzott el, majd bábelőadással kedveskedtünk, aztán az édesanyák megajándékozása következett. Kézlenyomatból készült virággal lepték meg a gyerekek az édesanyákat. Végül pedig elfogyasztottuk a tízórait és a finom csokoládé tortát. 

Anyák napja alkalmából, kívánunk minden édesanyának hosszú, boldog életet!

Buza Andrea Nyírmada gyerekház vezető

Fotógaléria:






















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése