2017. május 4., csütörtök

Tizenhatodik alkalommal szólt az imádság a tűzoltókért

Szent Flórián ünnepi istentiszteletet tartottak szerdán délután Kállósemjénben, a Római Katolikus templomban. 



Nagy Imre korábbi nyírbátori tűzoltóparancsnok kezdeményezésére már több mint másfél évtizedes hagyomány, hogy a Tűzoltó nap előestéjén tartják az egyházi ceremóniát minden évben a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Kállósemjén Önkormányzatának a közös szervezésében. 


Horváth János római katolikus esperes celebrálta a szentmisét, amelyen részt vett Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a megyei igazgatóság vezetői állománya, a megyei közgyűlés alelnöke, a megyei hivatásos-, önkormányzati-, önkéntes tűzoltóparancsnokok, a megyei tűzoltószövetség elnöke, a társszervek képviselői és a térség polgármesterei. Az igazgatóság részéről Kovács Szabolcs tű. alezredes, iparbiztonsági főfelügyelő és Leskovics Zoltán tű. alezredes, tűzoltósági főfelügyelő a könyörgő imádságban vállalt szerepet. A házigazda, Kállósemjén Önkormányzata látta vendégül a misét követően a meghívottakat a Kállay Kúria rendezvénytermében. 

Szabó István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke pohárköszönője után a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője köszönte meg az egyház és az önkormányzat támogatását. 

Tudósító-fotó: Dóka Imre tű. főhadnagy, Szabolcs MKI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése