2017. május 4., csütörtök

Ünnepeld a közösséged! Idén először Közösségek Hete! 2017. május 8-14.

Csaknem kilencszáz programot kínál a május 8-án induló Közösségek Hete országos rendezvénysorozat, melynek keretében egy héten át egészen május 14-ig várják színes eseményekkel az érdeklődőket országszerte. 


Az idén első alkalommal megrendezendő programsorozattal a szervezők egy évente visszatérő hagyományt szeretnének teremteni. A rendezvény fő célja, hogy az egyre inkább elmagányosodó társadalmunk figyelmét felhívja a közösségek szükségességére, a közösségi kezdeményezésekre, valamint azokra az élményekre és értékekre, melyeket egy közösség a tagjainak adhat.

A most induló programsorozatot minden évben május második hetében rendezik meg, így idén május 8-a és 14-e között zajlanak majd az események. A projekt átfogó célja, hogy segítse a települések önkormányzatai, kulturális intézményei és lakosai közötti kapcsolatok erősítését, amelyek lehetővé teszik, hogy minél több aktív, a helyi társadalmat megmozgató közösség jöjjön létre. Éppen ezért a rendezvényre helyi közösségek, kulturális intézmények és civil szervezetek jelentkezhettek olyan programokkal, amelyek kifejezik a közösségi összetartozást és a közösségben rejlő értékeket, valamint ráirányítják a figyelmet a helyi kezdeményezésekre.


Megyénkben a Közösségek Hete alkalmából 12 településen 23 programmal regisztráltak a mellékletben található civil szervezetek, intézmények. 

A színes palettán többek között olyan rendezvények szerepelnek, mint a Jósa András Múzeum programja, melyet a Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Egyesület kezdeményezésére karolt fel a múzeum és az „Emberöltők Napja” címet viseli. A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, a Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület és olvasókör egy egész hetes színvonalas programsorozattal várja az érdeklődőket. A kisvárdai Várkert fergeteges rendezvénye, ahol fiatal amatőr művészeti csoportok találkozójára kerül sor, a Tiszavasvári Vasvári Pál Múzeum programsorozata vagy a vásárosnaményi Beregi Múzeum helytörténeti sétája mind megannyi lehetőséget kínál a közösségek találkozására, tapasztalatcserére, a helyi értékek bemutatására.

A rendezvénysorozat programjairól az EVENT@HAND Közösségek Hete applikáció mellett (webes elérhetőség: http://guideathand.com/hu/downloads/kozossegek-hete) bővebben a Közösségek Hete weboldalán a www.kozossegekhete.hu-n tájékozódhatnak az érdeklődők, ahol a keresést dátum és helyszín szerinti szűrés is segíti, illetve számos színes programajánló található az esemény facebook oldalán is: www.facebook.com/kozossegekhete/ .


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése